Nieuw Landhuis te Holten, Overijssel

Nieuw landhuis te Holten

Geheel nieuw landhuis tegen de Holterberg met wijds uitzicht. Ter vervanging van een ongelukkig verbouwde boerderij uit begin van de 20e eeuw. Opdrachtgever wenst een nieuwe woning met klassieke vormgeving en zoveel mogelijk natuurlijke duurzame materialen en eigentijds comfort

Het plan

Het nieuwe landhuis bestaat uit een bouwlaag met kap en heeft een strakke hoofdopzet met gebinten. De klassieke vormgeving en materialen zijn gecombineerd met moderne techniek en luxe. Hierbij zijn natuurlijke materialen toegepast als een eiken houten constructie, keramische stenen, -dakpannen en geïsoleerd met natuurlijk materiaal. Dit resulteert in een bijzonder prettig accumulerend binnenklimaat. De situering van centrale woonkamer met kleine veranda's zorgt voor optimale bewoning in elk seizoen. Ook het grote bijgebouw met werkruimte is in klassiek kapschuur model en passend in de landelijke omgeving met boerderijen. Energie wordt opgewekt met zonnepanelen en warmtevoorziening middels warmtepomp, zo mogelijk aan gevuld met een houtkachel.

Gereed 2018